

NaturalFerm® joghurt starter kultúra 1-2 L tejhez.
Joghurtkészítés házilag.
Fagyasztva szárított tenyészet, kiváló minőségű.
1 liter, lágy, természetes, élő joghurt készítéséhez
Melegítsük fel a házitejet 80-85 °C-ra, majd hűtsük vissza 42°C-ra ( hőkezelés és savófehérje kicsapása)
A kultúrát vegyük ki a hűtőből és kb 10 perc melegedés után keverjük fel egy fél kávéscsészényi langyos tejjel, majd keverük hozzáa a többi tejünkhöz. 2-5 órán keresztül tartsuk a tejet kb. 40°C-on.
A hőntartást végezhetjük oghurtkészítő géppel, de jobb híján a dunsztolással is.
2-5 óra elteltével, az elkészült joghurtot tegyük hűtőszekrénybe, és néhány órát hidegen pihentessük még.
A hűtőszekrényben a joghurtunk két-három hétig eláll.