NaturalFerm Probiotikus Joghurt-kultúra extrasok Bifidus-szal
search
  • NaturalFerm Probiotikus Joghurt-kultúra extrasok Bifidus-szal

NaturalFerm Probiotikus Joghurt-kultúra extrasok Bifidus-szal

990,00 €
Nincs adó

NaturalFerm® Bifidus joghurt starter kultúra 1-2 L tejhez, ultra mennyiségű (10 milliárd CFU) Bifidus (BB-12) és Lactobacilus acidophilus (LA-5) baktériummal.

Joghurtkészítés házilag.

Fagyasztva szárított tenyészet, kiváló minőségű.

1 liter, lágy, természetes, élő joghurt készítéséhez

Melegítsük fel a házitejet 80-85 °C-ra, majd hűtsük vissza 42°C-ra ( hőkezelés és savófehérje kicsapása)

A kultúrát vegyük ki a hűtőből és kb 10 perc melegedés után keverjük fel egy fél kávéscsészényi langyos tejjel, majd keverük hozzáa a többi tejünkhöz. 2-5 órán keresztül tartsuk a tejet kb. 40°C-on. 

 A hőntartást  végezhetjük oghurtkészítő géppel, de jobb híján a dunsztolással is.

2-5 óra elteltével, az elkészült joghurtot tegyük hűtőszekrénybe, és néhány órát hidegen pihentessük még.

A hűtőszekrényben a joghurtunk két-három hétig eláll.

MILK-00003
Új